Junioři s Kometou dlouho drželi krok, ale nakonec těsně prohráli

Junioři prohráli i ve druhém zápase DHL Superpoháru. S Kometou však sehráli mnohem vyrovnanější duel než s Vítkovicemi. V zápase vždycky jenom prohrávali, ale hned třikrát dokázali srovnat krok. Mladé Berany nakonec položil gól dvě a půl minuty před koncem, na který už nedokázali zareagovat, takže se Brňané radují ze třech bodů.
2.kolo, so 1.2.2020, DRFG Arena
Kometa Brno
Zlín
5:4
(1:1, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Svoboda (Dufek), 22. Dufek (Svoboda, Malý), 22. Kunc (D. Vašíček, Kowalczyk), 40. Malý, 58. Kowalczyk (Martiška, Pigl) – 20. Sebera (Luža, Janošek), 29. Luža (Jaroněk), 38. Weintritt (Sebera), 57. Fajkus (Dobiáš, Mikulík) Rozhodčí: Maršálek – Smetková, Komínek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 47:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Kubík – Holemý, Furch, P. Vašíček, Sedláček, Studený, Kowalczyk – Žák, Pigl, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Malý, Martiška, D. Vašíček, Kunc

Šarman – Janošek, Holík, Jaroněk, Mikulík, Pavlas – Weintritt, Handl, Sebera, Lekeš, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Chludil

První třetina příliš pohledných a gólových šancí nepřinesla. Již na začátku třetí minuty hráli hosté přesilovou hru, ale domácí zvládli početní nevýhodu skvěle. O tři minuty později přišla přesilová hra Komety, ve které si největší šanci připsal Zlín, když se Lukáš Chludil dostal do samostatného úniku. Zvolil zakončení mezi betony, kde však Kubík nenechal volné místo. Do vedení tak šli Brňané. Karel Dufek vyslal do jízdy Matěje Svobodu, jenž dostal puk do sítě pod betony brankáře - 1:0. Zlínští mohli odpovědět o čtyři minuty později, když zakončoval do prázdné brány Dobiáš, ale Kubíka v bráně skvěle zastoupil Kowalczyk. Hosté se však přeci jen vyrovnání dočkali, a to šest vteřin před koncem třetiny. V přesilové hře předvedli Berani pěknou kombinaci, kterou až do prázdné brány zakončil Matěj Sebera.

Prostřední část hry byla na branky nejbohatší. Kometa na Zlín vlétla a již ve druhé minutě opět vedla. Zlínský Šarman příhodně vyrazil střelu Malého do Karla Dufka, jenž tělem dostal puk do sítě - 2:1. Po druhé brněnské brance uběhlo jedenáct vteřin a opět v hale propukla domácí radost. Dominick Vašíček vyslal do samostatného úniku Michala Kunce, který si počkal, až bude mít brankář místo mezi betony, kam puk uklidil - 3:1. Vedení Komety mohlo být ještě výraznější, jenže střela Malého skončila jen na tyči. A tak se z kontaktní branky radovali hosté. Jan Jaroněk našel u levé tyče Kubíkovy brány Dominika Lužu, jenž poslal puk nechytatelně do horních pater brány - 3:2. Vyrovnat se hostům povedlo v závěru třetiny, když se prosadil Filip Weintritt - 3:3. Ani to však nebylo vše. Jednadvacet vteřin před druhou sirénou se povedlo skórovat Jakubu Malému, jenž poslal Kometu opět do vedení.

Vyrovnání mohlo přijít již sedm vteřin po zahájení třetího dějství, ale Sebera zakončil únik dva na jednoho jen do betonu Kubíka. Na druhé straně mohl zvyšovat Malý po střele z brankoviště, ale hostující brankář předvedl skvělý zákrok. I ve třetí třetině zachránila Šarmana tyč, tentokrát to byla ta horní. Zlín postupně přebíral aktivitu, která se nakonec vyplatila. V čase 56:34 vyrovnal po přihrávce Dobiáše aktivní Sebastian Fajkus - 4:4. Nerozhodný stav ovšem vydržel jen minutu. Prodloužení odmítl brněnský kapitán Daniel Kowalczyk, jenž zlínského brankáře překonal střelou z pravé strany hřiště. Zlín se v poslední minutě pokusil o hru bez brankáře, ale domácí obrana nedovolila ohrožení Kubíkovy svatyně. Kometa si tak připisuje důležité tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Pozitivní věcí z tohoto utkání je, že jsem získali tři body. Ovšem v průběhu zápasu hráči předvedli spoustu věcí, které si v této části soutěže nemůžou dovolit - bohorovnost, bez disciplíny. S takovým průběhem a s tímto přístupem nemůžeme nikdy nic vyhrát.

Antonín Stavjaňa (PSG Berani Zlín): Z našeho pohledu to byl vyrovnaný zápas. Několikrát jsme dokázali vyrovnat skóre, jenže v závěru jsme udělali individuální chybu, kterou domácí dokázali potrestat a zápas zvládli za tři body. Myslím si však, že jsme si za dnešní výkon a nasazení aspoň bod zasloužili. Takže pro nás je výsledek zklamání.